ARGENTONA
    La vila d’Argentona està situada a la part mitjana de la comarca del Maresme, a 33 km. al NE de Barcelona i a 4 km de la ciutat de Mataró. El seu terme municipal és gran, ja que té una superfície de 25,22 km2, i va des del vessant de la Serralada Litoral fins pràcticament al mar, ocupant tot el tram mitjà de la riera d’Argentona. Al nord limita amb Dosrius i la Roca del Vallès, a llevant amb Mataró, a ponent amb Òrrius i al migdia amb Cabrera de Mar. Destaquen dins el terme els nombrosos torrents i rieres que aflueixen a la riera d’Argentona, com la riera de Riudemeia, la riera de Clarà, el torrent de Cires i el torrent de Tossa, entre d’altres.
    Els nombrosos boscos que cobreixen les muntanyes del terme són bàsicament de pins i alzines, els quals han ocupat progressivament moltes de les terres que fins ben entrat el segle XX havien ocupat vinyes i altres terres de conreu. L’agricultura ha disminuït força en els darrers anys i la que resta és molt intensiva: hortalisses i floricultura són els principals conreus actuals.
    El casc urbà es troba al marge dret de la riera d’Argentona, a 88m. d’altitud, estructurat a partir de l’església parroquial de Sant Julià i el carrer Gran, l’eix comercial de la vila. A partir de la segona meitat del segle XIX i al llarg del segle XX el casc urbà ha crescut sobretot cap a ponent amb diferents plans d’eixampla. Cal esmentar, a més, diversos nuclis urbans i urbanitzacions dispersos pel terme, com són el barri del Cros (al costat de la zona industrial del mateix nom, al Sud del municipi), Madà i les urbanitzacions de Can Raimí, les Ginesteres i Can Cabot, al vessant NO del terme. La vila es troba molt ben comunicada per autopistes i carreteres. Passa pel sud del terme l’autopista A-19, de Barcelona a Palafolls, que travessa el Maresme de forma longitudinal, i l’autovia C-60, que va de Mataró a Granollers. Altres vies de comunicació són les carreteres que enllacen Argentona amb Mataró, Vilassar de Mar, Dosrius i Òrrius. Argentona està comunicada per una línia regular d’autobusos des de Mataró, que connecten amb el tren de la costa en direcció Calella i Barcelona.
    A data 1 de gener de 2009, Argentona té una població de 11.651 habitants (pendent d'aprovació per part de l'INE).
(Extret de la pàgina web de l’Ajuntament d’Argentona).

DRECERES
 
MAI T'OBLIDAREM.
 
 

ENLLAÇOS D'ARGENTONA

Ajuntament d'Argentona.   Argentona comunicació.